22.08.2001 17:08:35

На альтернативных сборах демократических сил обнародован Манифест демократических сил Украины

Сегодня, 22 августа, в столичном Доме кино прошел альтернативный сбор демократических сил Украины, в работе которого приняли участие А.Мороз, А.Матвиенко, А.Лукьяненко, С.Хмара, Г.Омельченко, В.Чемерис, Т.Чорновол, Н.Габер, К.Сытник. Ю.Тимошенко, которая должна была принимать участие в сборе, как сказал академик К.Сытник, в данный момент больна и находится в госпитале.

На сборе принят Манифест демократических сил Украины:

"Ми, демократичні сили України, сьогодні, в день молодого ювілею України - 10-річчя Незалежності - говоримо: це наш День!

На відміну від корумпованого і антинародного режиму, що через історичне непорозуміння зветься "українською владою" і прагне перетворити національне свято в амністію багатьом власним злочинам, скоєним проти свободи слова, демократії, незалежності та прав людини, ми зустрічаємо День незалежності і в гордості, і в тривозі!

В гордості за те, що наш народ, незважаючи на століття зневіри, знущань та руїни, все ж зміг здобути власну незалежну державу і зустрів перший ювілей цієї святості!

В тривозі, бо нинішній режим перетворює в утопію сподівання нації на вільне і заможне життя в незалежній Україні.

Дійсно, нашому ювілею не вистачає святкових ознак. Бо не такою уявлялася Україна її предтечам з багатьох попередніх поколінь. Не такою хотіли бачити її ті, хто прагнув до незалежності в новітні часи. Іншою вона очікувалася тисячами тисяч тих, хто боронив та визволяв її від імперських пут, хто за переконанням і з власної волі віддавав свій голос за суверенітет своєї держави.

На жаль, за 10 років країна має більше втрат, ніж здобутків. Всупереч світлим сподіванням мільйонів громадян на побудову демократичної держави і заможного суспільства, ми отримали тоталітарну країну, владна верхівка якої фактично поставила націю поза законом. Не свобода, справедливість і честь, а корупція, злидні та безробіття стали символами сьогоднішньої України. Вже на мільйони йде лік ненародженим і тим, хто в пошуках порятунку залишив свій рідний край, все більше і більше тих, хто не сподівається за життя побачити втілення мрій.

Однак боротьба не марна. Все більше і більше людей відкидають байдужість і зневіру. Вони хочуть бути господарями у власній державі. Вони хочуть праці й достатку, спокою та злагоди, вони хочуть бути вільними, як зафіксовано в нашій Конституції. Все менше лишається тих, хто купується на брутальну брехню та дрібні обіцянки.

Тож аби зло не вкорінилося в наших оселях, щоб настав нарешті великий день очищення країни від кримінального та можновладного бруду, щоб наші діти та онуки не народжувалися рабами й невільниками - давайте робити вибір, давайте об'єднуватися і разом братися до великої роботи, будівництва справді незалежної та вільної України!

Ми - український народ, що живе у власній державі. За нами славна історія і незліченні багатства, вміння працювати. На наших плечах вся повнота відповідальності за майбутнє України. Це не дозволяє занепасти духом навіть тепер, коли злодійство править бал. Ми бачимо: не час ділитися на лівих та правих. Україна - ріка з двома берегами. Обидва - і лівий, і правий - українські. Ми усвідомлюємо, що межа проходить між тими, хто грабує народ та державу, хто торгує Україною, і тими, хто не згоден миритися зі злодійством, хто не мовчить, хто діє, хто є справжнім патріотом!

Сьогодні весь світ бачить, як влада віддалилася від народу та дбає лише про свій порятунок, ганьблячи та плюндруючи нашу Україну. Ці люди, що дорвалися сьогодні до влади, не мають ані честі, ані совісті. Україна з ними не має майбутнього. Усунути їх від управління державою - святий обов'язок кожного патріота, кожного справжнього громадянина!

Цю владу, цю систему треба змінити. Ми віримо у праведність таких дій та вірність обраного шляху. Ставши на шлях єдності, організації масових акцій протесту нам уже вдалося мирним демократичним шляхом зняти з посад найзкомпрометованіших посадовців, світові розкрити очі на злочини неукраїнської влади в Україні, посіяти у людей надію на кращі зміни!

При всій демонстрації непорушності й стабільності режиму, вже сьогодні він - вчорашній і ми докладемо всіх зусиль, зробимо все для того, щоб Україні вже ніколи не загрожувала диктатура та переслідування людей.

Лад, при якому люди самі вирішують свої державні справи, називається демократичним. Ми добиваємося і доб'ємося такого ладу в Україні!

Тоді справдяться сподівання людей. Оновиться незраджена, непродана Україна. У сім'ях поселяться спокій та впевненість. Впадуть пута сваволі. Припиниться грабунок народу. Розквітне благословенна ненька-мати, однакова і добра для всіх своїх синів і дочок.

До боротьби за демократичну і правову Україну! Будьмо відповідальні! Єднаймося і переможемо! Разом - до кращого життя!".

LIGA ONLINE