10.05.2001 14:54:07

Всеукраинское общество "Мемориал" о "флагмане" вакханалии отечественного телепространства

Киевская городская организация Всеукраинского общества "Мемориал" распространила завление относительно свободы слова в Украине, в котором, в частности, говорится:

"Контрольовані олігархами засоби масової інформації, особливо, електронні, наголошується в заяві, використовуються їхніми господарями як знаряддя інформаційної війни проти українського народу. Шельмування відомих українських політиків і державних діячів, цинічна дезінформація, а то й брутальна брехня, нав"язування глядячеві стереотипів мислення пріснопам"ятних брєжнєвських часів, відверта зневага українства, фальшовані "інтеропитування" - лише короткий перелік творчих особливостей інформаційних програм телеканалів - I Національного, "Інтер", ICTV.

"Флагманом" розгнузданої вакханалії вітчизняного телепростору є програма "7 днів" і її одіозний ведучий, президент НТКУ В.Долганов, присутність якого на телебаченні є профанацією журналістики як професії.

Войовнича тональність передач, шантаж шляхом тиражування інспірованих компроматів, маланчуківські методи впливу на глядача, психологічний пресинг, який чиниться на громадян з метою руйнування їхньої свідомості й моралі, завдають серйозної шкоди суспільству та загрожують національній безпеці.

Вимагаймо від Президента Леоніда Кучми захистити інформаційний простір України від безчинств В.Долганова і йому подібних, і негайно звільнити його з посади президента НТКУ.

Свобода слова - не вакханалія брехні по-долгановськи".

LIGA ONLINE