25.01.2006 17:40

Смотрите нас на YouTube: объясняем сложные вещи простыми словами

Зарегистрированы еще три инициативные группы по проведению референдума о вступлении Украины в НАТО и ЕЭП


Центральная избирательная комиссия зарегистрировала три инициативных группы всеукраинского референдума относительно вступления Украины в НАТО и присоединения к Единому экономическому пространству.

Как передает корреспондент ЛІГАБізнесІнформ, на сегодняшнем заседании ЦИК было принято решение зарегистрировать Николаевскую городскую инициативную группу, Харьковскую районную инициативную группу и Пологивскую районную группу (Запорожская область).

В целом зарегистрировано уже 86 инициативных групп. Как подчеркнул в этой связи председатель Центризбиркома Ярослав Давыдович, на рассмотрении ЦИК находятся еще более 20 материалов.

Конституцией предусмотрено, что "всеукраїнський референдум проголошується за народною ініціативою на вимогу не менш як трьох мільйонів громадян України, які мають право голосу, за умови, що підписи щодо призначення референдуму зібрано не менш як у двох третинах областей і не менш як по сто тисяч підписів у кожній області". При этом Законом "О всеукраинском и местных референдумах" предусмотрено создание инициативных групп по сбору подписей у граждан: "ініціативна група всеукраїнського референдуму утворюється на зборах громадян України, в яких беруть участь не менш як 200 осіб, які мають право на участь у референдумі. Перед початком зборів проводиться реєстрація учасників зборів, складається їх список із зазначенням прізвищ, імен та по батькові, місця проживання. На зборах обираються їх голова і секретар; подальший порядок денний повинен включати обговорення доцільності проведення референдуму та формулювання питання, що пропонується на нього винести. Ініціативна група всеукраїнського референдуму складається не менш як з 20 громадян України, які мають право брати участь у референдумі. Ініціативні групи всеукраїнського референдуму реєструються Центральною комісією з всеукраїнського референдуму за поданням голів районних, міських (міст республіканського та обласного підпорядкування) Рад народних депутатів, на території яких проведено збори громадян, які обрали ініціативну групу".

ЛIГАБiзнесIнформ
украинская Сеть деловой информации
www.liga.net