15 травня у Києві відбулася прес-конференція, присвячена традиційній вітрильній регаті "Кубок Вадима Гетьмана на призи Hares Group 2007", що буде проходити з 23 по 28 травня на території бази Вітрильницької Академії, та блюзового фестивалю Sailing Blues, який вперше проводиться в рамках регати. Організаторами "Кубка Вадима Гетьмана на призи Hares Group 2007" є Вітрильницька Академія за підтримки Вітрильної Федерації України, міжнародного Офшорного Перегонового Конгресу (ORC) та Асоціація класу Topcat.

Присоединяйтесь к нам Facebook и принимайте участие в дискуссиях

На прес-конференції були присутні:

  • секретар Оргкомітету та Директор Регати Юрій Власенко;

  • багатократний чемпіон СРСР у різних классах вітрильників, учасник Оліміпійських ігор, призер чемпіонатів Європи та світу Сергій Пічугін;

  • джазовий та блюзовий музикант, арт-директор фестивалю Sailing Blues Володимир Соляник;

  • генеральний директор холдингуHares Group Місбах аль Друбі.

Організатори регати повідомили, що в цьогорічних змаганнях, серед інших учасників, головний приз виборюватимуть 3 заслужені майстри вітрильного спорту та 5 майстрів вітрильного спорту міжнародного класу. Також очікується присутність спортсменів із-за кордону. Серед відомих людей, що прийматимуть участь у змаганні, будуть чемпіон світу зі штанги Анатолій Писаренко та голова правління АКБ "Укрсоцбанк" Борис Тімонькін. За словами Сергія Пічугіна, цьогорічна регата відрізняється вимогами до екіпажів-учасників. "Ми дозволяємо мати на яхті не більше одного спортсмена першого класу та не більше одного спортсмена другого класу, – сказав він. – Для цього зроблено класифікацію учасників".

За словами організаторів, участь у регаті є не тільки престижною, учасників заохочують цінними призами. Переможці регати, зокрема, отримають GPS-приймачі від спонсору заходу – компанії "Гармін". Також, на цьогорічній регаті введено нову спеціальну відзнаку – Коринфський приз – для яхт, на яких не буде жодного професіонала.

Постійно вдосконалюються правила гандикапу. Вони дозволяють більш справедливо оцінювати результати, які показали спортсмени. Суть гандикапу полягає у тому, що залежно від розмірів та характеристик яхт, вводяться спеціальні коефіцієнти, які коригують час, за який екіпаж пройшов дистанцію. Завдяки цьому зростає значення саме майстерності спортсменів, а не швидкісних властивостей їх яхт. "Ми робимо регату, яка заснована на компетентності, якості та чесній грі", - відзначив Юрій Власенко.

Пан Місбах аль Друбі нагадав, що компанія Hares Group спонсорує регату третій рік поспіль. "Це і спортивна, і соціальна подія, що увіковічує пам’ять Вадима Гетьмана – людини, яка дуже багато зробила для економіки України, зокрема, запровадивши українську валюту", – сказав він.

За словами Володимира Соляника, концерти блюзового фестивалю Sailing Blues будуть відбуватися кожний вечір. Сцена буде розташована на майданчику на березі Київського водосховища. "У фестивалі візьмуть участь відомі українські виконавці, зокрема, Енвер Ізмайлов, групи "Нічний квартал", "Second Breathe", "Rockin’ Wolves", "Bloomband" – сказав пан Соляник, який теж є одним з учасників Sailing Blues. – Можливо, хтось з них ще невідомий широкому загалу, оскільки багато років працює у клубах. Ми вважаємо, що країна повинна знати своїх музикантів". За словами пана Соляника, бажання взяти участь у фестивалі виявило багато іноземних виконавців. "На жаль, ми не змогли запросити усіх, – сказав він. – Однак наступного року, думаю, ми будемо слухати найбільш видатних музикантів цього жанру. Маємо надію, що фестиваль стане традицією".

За додатковою інформацією звертайтесь, будь ласка,до Костянтина Трегуба за тел.: (067) 908-00-48, (044) 287-02-12) або по e-mail: tregub@kwendi.net. Офіційний сайт змагань – www.hetman-cup.org

Информационный партнер мероприятия - портал ЛІГА.net.

на правах партнерской программы