Завершило роботу правозахисне журі Четвертого міжнародного фестивалю "Дні документального кіно про права людини "Український контекст".

Смотрите нас на YouTube: объясняем сложные вещи простыми словами

До складу журі входили видатні правозахисники Олег Гулак (Білоруський гельсінський комітет), Данії мещеряков (Московська гельсінська група), Сергій Буров (ГО М”Арт), Володимир Чемерис (Інститут "Республіка") та Ольга Вілкова (Севастопольська правозахисна група).

Перед журі була поставлена задача оцінювати ні художню якість фільму, а його відповідність темі захисту прав людини.

Зі 100 фільмів, що потрапили до програми Фестивалю, в конкурсну програму правозахисного журі увійшло лише 16.

Які фільми відзначило правозахисне журі можна буде дізнатись 5 квітня о 19:00 в приміщенні Квартири Бабуїн, що на Хоревій ?. Там же відбуватиметься нагородження авторів фільмів-переможців та урочисте закриття Фестивалю.

Ще продовжує свою роботу медіа-журі, яке оцінюватиме публіцистичні роботи своїх колег з ближнього зарубіжжя, які увійшли в програму Фестиваля. Про результати роботи цього журі поки що нічого не відомо. Нагадаємо, що до складу медіа-журі увійшли Тарас Ратушний, Роман Чайка, Максим Буткевич, Кирило Булкін та Юрій Луканов.

Про Фестиваль:
Фестиваль проводиться в Україні з 2003 року.
Фестиваль засновано Українською гельсінською спілкою з прав людини, громадською організацією Центр сучасних інформаційних технологій та візуальних мистецтв за підртимки міжнародного фонду "Відродження", Міністерства культури і туризму України, Національної спілки кінематографістів України під патронатом Київської міської державної адміністрації.

Більш детальну інформацію про Фестиваль та його програму можна знайти за адресою www.docudays.org.ua.

Генеральний інформаційний партнер фестивалю – діловий портал ЛІГА.net.
Інформаційно-правовий партнер фестивалю - видання "Правовой АСПЕКТ".

на правах партнерской программы