14.05.2003 18:00:00

Компартия Украины заявляет, что никто не имеет права переписывать историю

Фракция Компартии Украины заявляет, что никто не имеет права переписывать историю, в том числе и ее советский период, и считает, что сегодня самое главное для всех прогрессивных и демократических сил - сделать из прошлого необходимые выводы и не допустить повторения трагических ошибок. В заявлении фракции в связи со специальным заседанием в Верховной Раде по вопросу голодомора 1932-1933 гг. в Украине говорится:

"Всі знають, що "голодоморній" кампанії 2002-2003 років, численним заяложеним політичним спекуляціям на цій народній трагедії тон задав своїм указом та виступом по національному телебаченню 23 листопада минулого року Президент Л.Кучма. До нього рідко хто з високих державних посадовців так злісно і з паталогічною ненавистю паскудив непросту історію свого народу.

Але вже не тільки комуністи, а й всі неупереджені, чесні люди, переконалися, що не мають морального права бути серед співчуваючих старшим поколінням і нащадкам померлих ті, хто, претендуючи на роль "об'єктивних захисників історичної правди", цю правду свідомо фальсифікують з кон’юнктурних міркувань і ставлять сьогодні при цьому нелюдський експеримент над пенсіонерами, ветеранами війни і праці, матерями і дітьми, всім поневоленим трудовим народом України.

Це вони, лицемірно проливаючи сльози з приводу трагедії 70-ти річної давності, сьогодні мовчать про те, що в нинішній Україні вимирання людей йде вже протягом дванадцяти років, а села просто винищуються. Що у число вимираючих, спустошених потрапили вже і деякі невеликі міста і робітничі селища...

Схиляючи голови перед пам’ятю жертв голоду як минулих років, так і сьогодення, фракція комуністів закликає: Геть кравчуківсько-кучмівський режим, який знищив економічний потенціал України, а її трудовий народ призвів до страждань від безробіття і експлуатації, голоду і холоду. На знак протесту фракція не братиме участі в сьогоднішньому аморальному, антикомуністичному по суті спеціальному засіданні і покидає зал!".

ЛIГАБiзнесIнформ
украинская Сеть деловой информации
www.liga.net