26.04.2001 15:15:00

Заявление от имени фракций УНР, НРУ, "Реформы-Конгресс", "Батьківщина", депутатской группы "Собор"

Заявление от имени фракций УНР, НРУ, "Реформы-Конгресс", "Батьківщина", депутатской группы "Собор", с которым выступил народный депутат Украины И.Юхновский на заседании Верховной Рады Украины 26 апреля 2001 года после выражения недоверия Премьер-министру Украины.

Шановний Іване Степановичу!
Шановні народні депутати!

Сталося. Серед усіх постанов і законів Верховна Рада України прийняла найбільш абсурдний. Ви відправили у відставку перший національний і чесний уряд України, який за рік своєї діяльності досягнув таких позитивних результатів, чого не зробили усі попередні уряди.

Нам усім ганьба.

Змова олігархів і комуністів звергла український уряд. Ми в Україні, пане Бродський, всі націоналісти-українці, і це так за Конституцією України. Своєю толерантністю і м’якістю ми дали можливість зрости комуністам і олігархам, ми даємо можливість комуністам зводити неправду на уряд і розголошувати це по світу. Але категорично я відповідаю: усе, що сказано в проекті комуністів – неправда.

Фракції Українського Народного Руху, НРУ, "Реформи-Конґрес", "Батьківщина", група "Собор" заявляють, що вони не будуть брати участі в наступному розподілі владних портфелів.

Ми жалкуємо, що маємо справу зі змовою, в якій присутній Президент Леонід Данилович Кучма.

Пане Президенте, сьогодні перед хрестом Чорнобиля я просив Вас бути сильним Президентом. Ви подякували і поїхали у Чорнобиль, але другий Чорнобиль Ви створили тут, у Верховній Раді, Чорнобиль політичний. Ви покидали Україну в найважчі для неї хвилини, покинули її і зараз. Там, за стінами Верховної Ради, зібрався український народ. Чи це не Ваш народ, пане Президенте? Але це наш народ. Наша українська політична нація.

Комуністи і олігархи – у вас немає народу в Україні, у вас є гроші.

Я маю честь від імені партій Українського Народного Руху, Народного Руху України, "Реформи і порядок", Конґрес українських націоналістів, "Батьківщина", "Собор", оголосити про перехід наших фракцій в опозицію до комуно-олігархічної влади, яка повертається в Україну, на жаль, на чолі з Президентом Кучмою.

Сьогодні ми втратили Прем’єра – найкращого Прем’єра, але одержали Лідера Нації.

Дорога Україно! Боротьба за Державу трудна, але нація переможе.

LIGA ONLINE