21.12.2005 08:07

Читайте нас в Telegram: главные новости коротко

Посольство США передаст Украине оснащение для борьбы с "птичьим гриппом"


Сегодня Посол США в Украине Джон Хербст передаст правительству Украины медицинское и защитное оснащение для борьбы с "птичьим гриппом". На церемонии передачи будут присутствовать Министр по вопросам чрезвычайных ситуаций Виктор Балога, первый заместитель Министра здравоохранения и главный государственный санитарный врач Украины Сергей Бережнов и директор Миссии Агентства США по международному развитию Эрл Гаст.

Посольство США передаст Украине оснащение для борьбы с "птичьим гриппом"

Вспышка вируса птичьего гриппа, которая была отмечена в начале декабря в северных районах Крыма, продемонстрировала достаточно серьезную подготовку МЧС и санитарных служб к оперативным и грамотным действиям в условиях возможной эпидемии. Несмотря на то, что штамм вируса, обнаруженный у крымской птицы, по мнению международных экспертов якобы не представлял опасности для человека, - государством был предпринят ряд мер, которые позволили в короткие сроки локализовать и предупредить дальнейшее распространение малоизученного вируса, а также предотвратить его возможное негативное воздействие на людей. Так, Главный государственный санитарный врач Украины С. Бережнов издал постановление от 7.12.2005 в котором рекомендует "здійснювати цільову імунопрофілактику людей сезонною інактивованою вакциною проти грипу у тих регіонах, де зареєстровані спалахи грипу (H5N1), серед свійських птахів, як попереджувальний захід захворювання населення.

З метою попередження виникнення випадків захворювання та поширення вірусу грипу серед населення, в т. ч. високопатогенного пташиного грипу, та керуючись Законом України "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення", постановляю:

1. Міністру охорони здоров’я Автономної Республіки Крим, Головному державному санітарному лікарю Автономної Республіки Крим:

1.1. Організувати та провести імунізацію осіб, що проживають в населених пунктах, де зареєстровані випадки масового захворювання та загибелі домашніх птахів, а також населення інших територій, що знаходяться в зоні ризику захворювання на пташиний грип.

В першу чергу вакцинації підлягають мешканці населених пунктів, де зареєстровані випадки захворювань та загибелі домашніх птахів, працівники підприємств птахівництва, а також медпрацівники, працівники ветеринарної медицини, особовий склад підрозділів МНС.

1.2. Про виконання цієї постанови інформувати МОЗ України щоденно до 20.00 год. за наступною схемою: населений пункт, кількість населення, у тому числі дітей, кількість щеплених, у т. ч. дітей.

2. Ця постанова обов’язкова для виконання установами охорони здоров’я з дня її прийняття. "

ЛIГАБiзнесIнформ
украинская Сеть деловой информации
www.liga.net