19.04.2006 11:30

Пресс-Центр ЛІГАБізнесІнформ: "Перспективи вдосконалення виборчого законодавства щодо передвиборної агітації та діяльності ЗМІ під час виборів"

У четвер, 20 квітня, о 15:00 в Прес-Центрі ЛІГАБізнесІнформ (вул. Т.Шамрила, 23) відбудеться "круглий стіл" на тему:

"Перспективи вдосконалення виборчого законодавства щодо передвиборної агітації та діяльності ЗМІ під час виборів"

На обговорення виносяться такі питання:

- чи виправдовує себе існуючу система політичної реклами? Чи доцільно заборонили або обмежити платну політичну рекламу як це робить більшість Європейських країн?

- чи є досконалим визначення передвиборної агітації? Чи потрібно його вдосконалювати?

- чи потрібно більш детально врегульовувати питання організації дебатів?

- які права повинні мати журналісти під час виборів? Чи потрібно надати право друкованим ЗМІ на власні політичні уподобання?

- чи забезпечують журналісти право громадян на доступ до інформації? Як краще захистити це право?

- чи адекватно закривати засоби масової інформації за порушення законодавства про вибори? Які санкції мають накладатися на засоби масової інформації та журналістів за порушення законодавства?

Кожні нові вибори в Україні відбуваються за новим законодавством. Наступні чергові президентські вибори 2009 року, швидше за все, теж відбуватимуться за новим законом, оскільки чинний Закон про вибори Президента України вже застарів.

Інститут медіа права закликає народних депутатів та експертів заздалегідь напрацювати зміни до виборчого законодавства та прийняти їх в розумний термін до початку виборів.

До участі в "круглому столі" запрошені представники органів державної влади (Центральної виборної комісії, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення), політики, юристи засобів масової інформації, експерти громадських організацій, журналісти та інші зацікавлені особи.

Будь-ласка повідомне нас про можливість Вашої участі у круглому столі за тел. 458-4438, 467-0813 або електронною поштою [email protected]

"Круглий стіл" проводиться за підтримки

Міжнародного Фонду Громадянських Свобод та Інтерньюз Нетворк

ЛIГАБiзнесIнформ
украинская Сеть деловой информации
www.liga.net