Земельный суд Берлина обязал газету "Bild" публично опровергнуть ранее опубликованный материал об алкогольном опьянении сына Министра внутренних дел Украины Александра Луценко. Фотокопии решения суда и перевод текста на украинский язык ЛІГАБізнесІнформ предоставила пресс-служба "Народной самообороны".

Земельний суд м. Берлін
Номер справи
27 О 552/09

Рішення
у справі щодо друку
публічного спростування
Олександр Луценко
с/о Адвокатська контора Левінського
Gadderbaumstra?e 19, 33602 Bielefeld
Заявник,

Вповноважені: адвокати
Юлія Бецценбергер та партнери
Mommsenstra?e 56, 10629 Berlin

проти

Цифрове видання BILD digital GmbH & Co KG,
представлене BILD digital Verwaltungs GmbH,
представлене керуючими директорами
Ерік Пепер, Ральф Херманнс, Кай Дікманн
Axel-Springer-Stra?e 65, 10969 Berlin
Відповідач,

через попередню постанову - яку за браком часу було прийнято без особистих переговорів - відповідно до § 56 RStV i. V. m. §§ 935 ff., 91, 269 ZPO зобов’язується:

Текст решения суда по скандалу с участием сына Луценко в Германии

1. Відповідач має опублікувати наступне спростування, без вставок та упущень, терміново та без грошового стягнення з Заявника, а також без гонорару для Інтернет-видання "Bild". При цьому слово "спростування" має бути виділене графічно та мати розташування відповідне до оскаржуваної статті, розмір слова "спростування" має відповідати розміру та шрифту назви статті "Zu betrunken! LH-Kapitan nahm Minister nicht mit" ("Занадто п’яний! Капітан "Люфтганзи" не взяв Міністра на борт"); параметри розташування, так само як жирність шрифту, яким надруковане ім’я Заявника, мають відповідати попередньому повідомленню, а також подаватися у безпосередньому зв’язку з ним, на випадок, якщо попереднє повідомлення більше не буде представлене на відповідному попередньому повідомленню місці.

Текст решения суда по скандалу с участием сына Луценко в Германии

Спростування

У випуску "Bild" від 05.05.2009 Ви поширюєте неправдиві факти щодо моєї особи під назвою "Zu betrunken! LH-Kapitan nahm Minister nicht mit":

Щодо моєї особи та у зв’язку з інцидентом в аеропорту Франкфурта-та-Майні, під час якого мені та моєму батькові було відмовлено у посадці на рейс компанії "Люфтганза" до Південної Кореї, квитки на який було заброньовано попередньо, Ви пишете: "У 19 відділі поліції він мав дунути, вимір виявив горді 3 проміле алкоголю".

До цього я констатую: Це припущення є неправдивим. Мене не змушували проходити тест на вміст алкоголю, а також я не був п‘яний (не мав "3 проміле").

Київ, 15.05.2009
Олександр Луценко

2. Витрати за розгляд судової справи Заявник та Відповідач мають нести порівну.
3. Розмір витрат складатиме 7.000, 00 €.

Текст решения суда по скандалу с участием сына Луценко в Германии

Підстави

Попередня постанова була видана на підставі відповідного клопотання, а також документу від 22.05.2009.

Др. Бекер Ізер Хінке
/Завірений підпис/

Gedik, KHK
VNr. GAW/0502822/2009
Франкфурт-на-Майні, 07.05.09

ПРИМІТКАПерегляд можливих відеозаписів інциденту

Було перевірено, чи маються у наявності відеозаписи інциденту. Було доведено, що на відповідній ділянці аеропорту, гейт С15, відеозаписи не велися. На цій ділянці існують лише камери небезпеки, які встановлено біля дверей пожежного виходу та які ведуть запис лише тоді, коли ці двері використовуються. Після переговорів з паном Дешем із служби безпеки аеропорту було встановлено, що відеозаписів інциденту не існує.

/Підпис/
Gedik, KHK