ГФС раскрыла схему уклонения от уплаты налогов на 7 млн грн
8a6d2bd311957c0a7c23e9b9b39b0987.jpg

Про це нещодавно повідомив перший заступник начальника Головного управління ДФС у місті Києві полковник податкової міліції Ігор Скороход.

За його словами, оперативники фіскальної служби встановили, що власники мережі авто газозаправних станцій та пунктів, яка включала в себе майже п’ятдесят подібних об’єктів, створили схему реалізації скрапленого газу за готівку практично без застосування касових апаратів, внаслідок чого документально відображається реалізація у роздріб лише 10% від фактично проданого за готівку газу. За попередніми оцінками, лише протягом першої половини 2015 року внаслідок цього до бюджету не було сплачено понад 7 мільйонів гривень акцизного податку.

В рамках кримінального провадження за фактом ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах оперативниками згідно рішень суду було проведено одразу 13 обшуків, в результаті яких у зловмисників було вилучено комп’ютерну техніку, оригінали фінансово-господарської документації, чорнову бухгалтерію, а також не обліковані готівкові грошові кошти у розмірі близько 4-х мільйонів гривень та навіть печатку "кишенькової" фірми-нерезидента, від імені якої оформлювався імпорт скрапленого газу на територію України.

Наразі вирішується питання щодо документальної позапланової перевірки підприємства, під час якої буде уточнюватись сума завданої державним інтересам шкоди.