23.06.2006 10:25

Следите за проверенными новостями теперь и в WhatsApp

Фавориты ЧМ-2006: мнение букмекеров

На правах реклами

Информація надана за підтримки компанії Betandwin (http://www.betandwin.com/ukr) - найбільшого онлайн-букмекера в Європі

Чемпіонат світу в Німеччині - грандіозне свято для мільярдів людей. На цілий місяць події навколо форуму кращих футбольних збірних планети роблять другорядними всі інші новини - чи це провал чергового раунду зі створення якої-небудь коаліції, чи чергове позапланове підвищення цін. У ці дні планета Земля живе футболом, а її жителів хвилюють тільки футбольні питання: хто переможе на мундіалі, як зіграє улюблена команда, хто стане кращим бомбардиром etc.

На ці та тисячі подібних питань однозначно відповісти можна лише після закінчення гри або ж всього турніру. Однак так влаштована людина, що бажає знати відповіді зазделегідь. І тут на допомогу любителям прогнозів вирушають букмекери. Дійсно, завдяки такому геніальному винаходу людини, якою є ставка, гра стає набагато цікавішою. У світі спортивних ставок і прогнозів, як і в будь-якому бізнесі, є свої лідери, зрівнятися з якими прагнуть всі інші. Саме до їх прогнозів прислуховуються як провідні футбольні фахівці, так і мільйони уболівальників по всьому світу.

Перед початком ЧМ-2006 провідні букмекерські контори - такі як William Hill і Betandwin, проаналізувавши шанси команд на перемогу, зробили свої прогнози, чим істотно полегшили життя мільйонам любителів азарту. Тепер, крім знань та інтуїції, у любителів прогнозів і ставок з’явилася ще одна надійна опора - багаторічний досвід професіоналів.

Практично всі фахівці одностайно називають переможцем ЧМ-2006 Бразілію - 3,25:1 у William Hill і 3,55:1 у Betandwin відповідно.Проте при оцінці шансів інших фаворитів аналітики вже не так однозначні. Відразу 4 (!) команди мають приблизно рівні шанси. Це - Англія, Аргентина, Німеччина та Італія (називаємо за алфавітом, аби нікого не образити).

Так, Betandwin віддає перевагу господарям ЧМ-2006 - німцям, а збірну Англію ставить лише на третє місце (8,5:1 та 9:1), а Італія випереджає Аргентину всього на півбали у таблиці коефіцієнтів (9,5:1 і 10:1 відповідно). Інакше розставляє ці команди William Hill: Англія (7:1, британська контора інакше і не могла), Німеччина (8:1), Аргентина (9:1), Італія (10:1).

Досить цікаво виглядає п’ятірка претендентів на чемпіонство у провідних вітчизняних букмекерських контор. Відзначимо, що тут Бразілія з Німеччиною ділять перше місце з коефіцієнтом 4:1, далі йдуть Аргентина (7:1), Англія (8,5:1) і Голландія (10:1). Щодо наступної "порції" претендентів на світовий кубок у букмекерів панує найповніше взаєморозуміння, що різниться лише в коефіцієнтах: Франція, Іспанія, Голландія, Португалія і Чехія.

Шанси збірної України на перемогу в турнірі букмекери оцінюють досить скромно. Так, William Hill ставить команду Блохина поруч з Хорватією (67:1), а Betandwin - з Мексікою (тут коефіцієнт значно нижче - 41:1). Між іншим, в рейтингу Betandwin Україна посідає на 13-му місці (!). Ця цифра поки що принесла українцям на ЧМ-2006 лише невдачі, однак, віримо, що рано чи пізно чорну смугу змінить біла, і, хто знає, можливо, саме “13” стане щасливим числом для збірної і мільйонів її уболівальників.

Не будемо забувати, що футбол передусім - гра, до того ж абсолютно непередбачувана (забагато чинників, які можуть вплинути на результат матчу). Скажіть, хто міг подумати, що абсолютний аутсайдер букмекерів Трінідад і Тобаго (1000:1 від William Hill) дасть бій фаворитам - Швеції і Англії? А хто прогнозував перемогу Гани над чехами 2:0?

Хто думав, що Південна Корея посяде на третьому місці на ЧМ-2002 або ж Греція стане чемпіоном Європи-2004? Дійсно, завдяки ставкам можна зробити цікавим і захоплюючим навіть самий рядовий матч. Крім того, уболівальник може перевірити свої знання і фарт або, зрештою, просто заробити грошей.

Кожен турнір дарує сюрпризи, і чому б новою сенсацією не стати збірній України, адже новачкам щастить… Не забувайте, що крупно виграти завдяки ставкам можна, лише передбачивши гучну сенсацію. Висновок зрозумілий: вболіваємо за українців!

Gaming Licence No. 00005
Licence BAW International Limited

Government of Gibraltar
21 day of March 2006

ЛIГАБiзнесIнформ
украинская Сеть деловой информации
www.liga.net