21.11.2001 17:56:00

Разъяснен порядок проведении расчетов относительно возмещения сумм НДС

Листом Державної податкової адміністрації роз'яснюється Порядок проведення розрахунків щодо відшкодування сум податку на додану вартість у частині, що належить зарахуванню на поточний рахунок платника податку, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 26.09.2001 р. N 1270.

Зазначається зокрема, що відшкодування сум ПДВ проводиться у рахунок погашення заборгованості кредитора платника податків з платежів до державного бюджету, крім заборгованості з акцизного збору та ПДВ на спирт етиловий, коньячний, плодовий, алкогольні напої, виноробну та лікеро-горілчану продукцію, пиво та тютюнові вироби.

Відшкодування платнику податків сум ПДВ проводиться одночасно з погашенням його кредитору заборгованості з платежів до державного бюджету, з одночасним їх проведенням у обліку та звітності.

Для проведення розрахунків використовується саме інформація про суми податкової заборгованості (за основним платежем, фінансовими санкціями та пенею, а також розстрочені та відстрочені суми) з правої частини довідки. Наголошується, що протокольне рішення обов'язково має бути погоджено з керівником (керівниками) або заступником керівника (заступниками керівників) відповідних обласних державних податкових адміністрацій.

LIGA ONLINE

Справка ИАЦ "ЛИГА"

Електронний варіант тексту листа Державної податкової адміністрації від 29.10.2001 N 14549/7/16-0117 "Про проведення розрахунків згідно з постановою Кабінету Міністрів від 26.09.2001 р. N 1270" знаходиться на пошуковому сервері нормативно-правових документів LIGA ONLINE та у Всеукраїнській мережі розповсюдження правової інформації ЛІГА:ЗАКОН.