Проект "Хелпер»: обучение первой медицинской помощи

1 червня в Українському кризовому медіа-центрі відбулась прес-конференція з нагоди запуску проекту «Хелпер». Дата була обрана не випадково, адже 1 червня в Україні відзначають «Міжнародний день захисту прав дітей».

Проект "Хелпер" націлений на формування національної культури надання першої домедичної допомоги, зниження рівня смертності та продовження тривалості життя громадян України. Наразі основним завданням є навчити школярів тому, як правильно надавати невідкладну догоспітальну допомогу постраждалим людям, а також прищепити дітям систему цінностей, де основою є небайдужість до здоров’я і безпеки людини. Співорганізаторами проекту є Благодійний Фонд «Україна-Юнеско», Благодійний фондом «Клуб Дивосвіт», та ВГО "Всеукраїнська рада реанімації та екстреної медичної допомоги".

Під одним дахом з організаторами проекту зібрались експерти з 10-річним досвідом надання екстреної медичної допомоги, представники влади та ЗМІ. Окрім того, велася пряма трансляція заходу для всіх зацікавлених на Facebook-сторінці проекту “Хелпер” та на каналі YouTube Кризисного медіа-центру.

Проект "Хелпер»: обучение первой медицинской помощи

Захід ділився на два етапи:

  1. Відповіді експертів на ключові питання щодо даного проекту та надання екстреної медичної допомоги в Україні загалом;
  2. Відповіді експертів на питання журналістів.

Серед доповідачів:

Юлія Висоцька - віце-президент БФ «Україна-Юнеско» та керівник проекту “Хелпер”. Юлія розповіла про ідею проекту, його актуальність в Україні, основну місію та візію, законодавчі аспекти. Разом з тим, пролунали відповіді про досвід інших країн, орієнтуючись на який ми можемо казати про доцільність проекту та основні цілі, яких ми досягнемо при його реалізації.

Оксана Тюпа – голова БФ «Клуб Дивосвіт». З її відповідей слухачі дізналися про установи, що підтримують проект, про етапи його реалізації і масштаби, яких планується досягти та про вже існуючий досвід.

Наш проект вже підтримують Адміністрація Президента України, Міністерство освіти і науки України; Міністерство молоді та спорту України; Міністерство соціальної політики України; Міністерство культури України; Міністерство інформаційної політики України.

Володимир Івчук - голова координаційної ради “Всеукраїнська Рада Реанімації” акцентував увагу слухачів на тонкощах проведення тренінгів з першої домедичної допомоги, кваліфікації спеціалістів ВРР, які виступлять основним кадровим резервом проекту та деталях навчальної програми для школярів 5-11 класів і викладацького складу.

Команда організаторів разом з залученими до проекту “Хелпер” експертами дякують усім, хто став учасником чи гостем прес-конференції і зміг посприяти розвитку обізнаності громадян України у сфері надання першої домедичної допомоги.

Навчись першій допомозі - врятуй 100 000 життів!

#firstaid #першадомедичнадопомога

Контактна особа: Крилова Анастасія, +380991551624, [email protected]

Проект "Хелпер»: обучение первой медицинской помощи