30 березня о 18:00 з нагоди відкриття Четвертого міжнародного фестивалю "Дні документального кіно про права людини "Український контекст" в конференц-залі Будинку кіно (Саксаганського, 6) відбудеться прес-конференція за участю: продюсера Фестивалю Геннадія Кофмана; начальника головного управління культури і мистецтв КМДА Світлани Зоріної; директора програм МФ "Відродження" Романа Романова члену правозахисного журі з Білорусі Олега Гулака.

Смотрите нас на YouTube: объясняем сложные вещи простыми словами

Урочисте відкриття Фестивалю відбудеться 30 березня в Будинку кіно о 19:00.

Фільм-відкриття "Спали прапор", Клаудіо Лаццаро, Італія, 2006 рік, 118 хв.

Анотація до фільму:

Італійська Північна Ліга як правило асоціюється в цілому світі як рух за відділення північної частини Італії, міфічної Паданії. Проте мало хто за межами Італії усвідомлює той факт, в якому об’ємі політика та риторика Ліги сповнені авторитаризму, ксенофобії та расизму. З самого початку партія вибрала на роль ворога робітника з півдня, який приїхав шукати кращої роботи на багатшій півночі. Тепер, ворог – це робітник з-за меж Європейського Союзу, особливо з арабських країн. В своєму фільмі Клаудіо Лаццаро демонструє приклади екстремальної ісламофобії та висловлювань, які розпалюють ворожнечу.

За більш детальною інформацією звертатись до Вікторії Онищенко за телефоном: +38067 4062541 або e-mail: [email protected].

Програму заходів можна отримати на офіційному сайті фестивалюhttp://www.docudays.org.ua.

Фестиваль засновано в 2003 році Українською гельсінською спілкою з прав людини та громадською організацією "Центр сучасних інформаційних технологій та візуальних мистецтв". Головною метою організатори вважають сприяння становленню в Україні відкритого діалогу в суспільстві, ствердження загальнолюдських норм гідності та верховенства права.

Генеральний інформаційний партнер фестивалю – діловий портал ЛІГА.net.
Інформаційно-правовий партнер фестивалю - видання "Правовий АСПЕКТ".

на правах партнерской программы