В рамках Kyiv Art Week состоится проект "Серед Невідомості"

ArtUkraine Gallery

За підтримки Adamovskiy Foundation

В рамках програми Kyiv Art Week

АНТИУТОПІЧНИЙ МИСТЕЦЬКИЙ ПРОЕКТ

«Серед Невідомості»

живопис, відео, інсталяція, об'єкт

22.05-12.06.2018

Дарина Мо Мот (Україна)

Рафаель Гануссек (Німеччина)

Прес-тур:

21 травня, 19:30

(акредитація обов’язкова за посиланням)

VIP відкриття:

21 травня, 20:00

Подія у Facebook

ArtUkraine Gallery

Київ, Антоновича 102-104.
+380 67 1001728

[email protected]

Вт.-Нд. 11:00 - 20:00

Пн. - вихідний

Вартість квитка: 50 грн.

30 грн. – пільговий для школярів, студентів та пенсіонерів (за наявності посвідчень)

Безкоштовний вхід (за наявності посвідчень) – для дітей до 12 років, інвалідів 1, 2 категорії, багатодітних родин, військовослужбовців, учасників АТО та ООС, УБД, члени родин загиблих ветеранів війни (у т.ч. Небесної Сотні), працівників музеїв та Спілки художників України.

Проект «Серед Невідомості» — це дослідження сучасного суспільства й антиутопічних наслідків розвитку технологій. Своєрідна сага про «перевинайдення» особистості за хвилину: тисячолітнє творення соціальних взаємодій та їх тотальне увімкнення в «онлайн» за декілька років. Це трохи про тепер, про завтра і про тисячу років потому.

Неочікуваним стала співпраця ArtUkraine Gallery з відомим галеристом та арт-експертом Євгеном Карасем, який виступив куратором міжнародного проекту поєднавши живопис, відео-арт та інтерактивні інсталяції двох митців з різним бекграундом, але спільними ідеями про зміну понять людяності в умовах динамічного розвитку технологій.

Назва проекту «Серед Невідомості» символізує віртуальний простір, в якому є вся інформація, але водночас вона втрачає свою значимість через неможливість її усвідомлення та контролю.

В рамках проекту будуть представлені масштабні живописні роботи та унікальна інтерактивна медіа інсталяція Дарини Мо Мот, яка надасть можливість кожному залишити своє селфі в експозиції та приєднатися до експерименту, присвяченого репрезентації людей у соціальних мережах. Продовженням тематики побутової віртуалізації стане відео-арт Рафаеля Гануссека «Generation Y the fuck» — унікальна колекція відео та інтерв’ю з різними людьми від Азії і Європи до Америки, над яким автор працював декілька років. Було відзнято біля 100 годин матеріалу у 8 країнах світу та 17 містах. Попри різноманітність культур, люди виглядають однаково: стиль, одяг, настрій, ізольованість, — така собі заплутана притча покоління доби смартфонів.

«Проект «Серед Невідомості» на перший погляд прагне поєднати непоєднуване, але це зумисна провокація, яка вказує на розрив і межу, що виникає між реальністю та віртуальністю у епоху розквіту діджитал-нарцисизму. Проект створений двома унікальними митцями покоління Y — українською художницею Дариною Мо Мот, яка екстраполює реальність офлайн та молодим німецьким режисером Рафаелем Гануссеком, який фіксує девальвацію відчуттів і емоцій реального життя через наявність постійного медіатора — смартфона.

Для Art Ukraine Gallery цей проект теж є викликом — аби не застрягнути в інституційному егоцентризмі, до якого останнім часом тяжіє мистецький світ, на роль куратора ми запросили нашого колегу по цеху з іншої галереї — одного з найвідоміших кураторів та арт-експертів Євгена Карася. Ми точно не знаємо, куди нас приведе цей міст «Серед Невідомості», але впевнена, що буде цікаво!» — Наталія Заболотна, засновник ArtUkraine.

Концепція до виставки, написана у формі мікроблогів Twitter, адже автори проекту вірять, що глядач скоріше прочитаєте 10 постів, аніж сторінку тексту.

«Технології – це легкі наркотики повсякдення. І йдеться не про діджиталізацію та кількість годин, проведених онлайн, а про відсутність сенсу» — Дарина Мо Мот, художниця.