Під час урочистого обіду на честь п’ятиріччя Асоціації правників України (АПУ) Президент Асоціації Сергій Коннов визначив основні пріоритети АПУ на найближчі два роки. Серед них:

• прийняття парламентом нової редакції Закону України "Про адвокатуру" – за словами Президента Асоціації, належне врегулювання діяльності адвокатури на сучасному рівні забезпечить її незалежність та самоврядування, підсилить гарантії адвокатської діяльності, що є вкрай необхідним як для самих адвокатів, так і для тих, хто звертається за правовою допомогою. В цьому питанні Асоціація правників України розраховує на співпрацю зі Спілкою адвокатів України та Асоціацією адвокатів України;

• створення дієвого механізму реагування Асоціації правників України на випадки порушення прав її членів – це не лише ініціатива Президента Асоціації, а й очікування всіх її членів. Асоціація правників України повинна реагувати на випадки порушення професійних прав своїх членів – адвокатів, нотаріусів, правників інших професій;

• збільшення кількості членів Асоціації принаймні удвічі – адже лише чисельна організація юристів здатна впливати на суспільну думку та відстоювати інтереси правничої професії, і ми маємо зробити помітний крок для створення такої потужної організації.

Асоціація правників України є однією з найбільш чисельних правничих громадських організацій з індивідуальним фіксованим членством в Україні.

Серед членів АПУ – адвокати, корпоративні юристи, судді, нотаріуси та науковці. У складі Асоціації перебувають судді вищих судових інстанції країни – Конституційного Суду України, Верховного Суду України та Вищого господарського суду України. Членами або почесними членами Асоціації є юристи, які займають впливові посади у державі та у бізнесі – це народні депутати України, принаймні три останніх міністри юстиції України, а також керівники юридичних управлінь великих підприємств та корпорацій. Поруч з ними у лавах АПУ – молоді правники, які тільки-но починають свій професійний шлях.

За п’ять років Асоціація правників України стала правничою організацією, яка є помітною не лише серед юристів України, але й за кордоном. У минулому році Асоціацію було прийнято до складу Ради Міжнародної асоціації юристів (IBA) – провідної громадської асоціації правників світу. АПУ підтримує прямі контакти з правничими товариствами Англії та Уельсу, Росії, Чехії, Кіпру, Сполучених Штатів Америки. В АПУ налагоджені стосунки з ССВЕ – головною організацією європейських юристів, що представляє понад 700 000 правників з 27 країн Європейського Союзу.

Діяльність Асоціації правників України будується за сучасними світовими зразками. Асоціація відкрита для всіх українських юристів; вона має демократичну структуру управління.

При Асоціації правників України створено Третейський суд, який очолює відомий адвокат та викладач права Сергій Козьяков (АФ "Сергій Козьяков і Партнери").

На урочистому обіді, який відбувся 30 листопада ц.р. в готелі Radisson SAS (Київ), були присутні члени Піклувальної Ради, Правління та голови комітетів Асоціації, в.о. міністра юстиції України, юристи – народні депутати України, шеф-редактори провідних юридичних ЗМІ.

Святкування завершилося у вечорі неформальною вечіркою членів Асоціації.

на правах партнерской программы