1 та 2 грудня 2007 року в кінноспортивному комплексі "Royal Horse Club" відбудеться Фінал Відкритого кубку м. Києва з конкуру (подолання перешкод).

Кубок Києва з конкуру та виїздки – це низка рейтингових змагань, які не мають аналогів в Україні. Вони проходять за регламентом та всіма вимогами Міжнародної федерації кінного спорту. Протягом останніх пів року в столиці пройшло вісім етапів з конкуру. 1-2 грудня 2007 р. відбудуться фінальні змагання.

За звання кращого у Київському конкурі змагатимуться 49 спортсменів у чотирьох групах. Серед аматорів, молодих вершників, спортсменів національної категорії на молодих конях та спортсменів національної категорії на дорослих конях. Категорії відрізняються висотою перепон. Вони вар`юватимуться для різних груп від метра, до метра тридцяти сантиметрів заввишки.

Вперше в Україні конкурні змагання судять спеціалісти Міжнародної федерації: Стефан Вірт (Німеччина) та Фрітен Кьонігсфельд (Німеччина), Михайло Кіргізов (Україна).

Конкур – це свято високого спорту, карколомного екстриму, грації та мистецтва руху. Фінал - це видовищні змагання найвищого рівня, що об’єднують найкращих українських спортсменів, та суддів. Високий рівень проведення фіналу є свідченням наполегливої кількарічної праці організаторів, що успішно виводять український кінний спорт на міжнародний рівень.

Партнерами Фіналу відкритого Кубку м. Києва з виїздки виступили Royal Horse Club, Rancho Bolivar, КСК "Магнат", КСК "Арсенал", "Укрсервісбуд", FunGame, IAC 4x4, "Тандем Авто", аероклуб "Пілот", шоколадна кондитерська "Д.А. Семадені", елітний житловий комплекс "Дельфін". Генеральним медіа-партнером став Київський Медіа Холдінг, стратегічний медіа-партнер Перший Діловий канал, медіа-партерами виступили ЛІГАБізнесІнформ, Time Out, портал 24.ua, портал News.tut, журнали "Однокласник" та "Cigar Clan".

Призовий фонд фіналу з конкуру становить 60 000 грн.

* Конку?р (фр. concours hippique — кінні змагання) — змагання з подолання перешкод, що відбуваються на конкурному полі (перешкод може бути від 6 до 18). Конкур почали проводити з середини XIX століття в Бельгії, згодом в Франції та Італії. У Росії перший організували у 1889 році. Нині конкур входить у число Олімпійських видів спорту. Залежно від кількості перепон та їхньої висоти конкур буває легким, середнім, складним та вищим.

на правах партнерской программы